Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu
Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

( ! ) Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /srv/code/zefi/yapf/yapf_helper.php on line 23
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0001361016{main}( ).../index.php:0
20.0001361288include( '/srv/code/zefi/page_components/page.php ).../index.php:3
30.0033364592include( '/srv/code/zefi/page_components/page_html.php ).../page.php:5
40.0034364824include( '/srv/code/zefi/page_components/page_htmlbody.php ).../page_html.php:7
50.0036365880include( '/srv/code/zefi/page_components/page_htmlcontent.php ).../page_htmlbody.php:8
60.0038366216include( '/srv/code/zefi/pages/hirek.php ).../page_htmlcontent.php:3
70.0038366216yapf_helper::db_secure( $var = 'Zoldborsofozelek_sutoben_sult_zoldseges_fasirttal' ).../hirek.php:4

Zöldborsófőzelék sütőben sült, zöldséges fasírttal

2021.02.25.

Fogadják szerettel mai recept videónkat, amivel többek között a napi folyadékbevitelt is tudják támogatni. Gondolok itt az idős korosztályra, ahol sokszor sérül az ideális folyadékbevitel napi mennyisége!

Zöldborsófőzelék zabliszttel (2 adag):

- 400g zöldborsó

- 1 evőkanál sütő olívaolaj

- 1 dl tej

- 10-15g zabpehelyliszt

- só, 1 csomag petrezselyemzöld

- igény szerint egy csapott evőkanál cukor vagy édesítőszer (figyelembe véve az édesítő erejét)

Elkészítés:

Az olajon átfuttatjuk a zöldborsót (mirelit, akkor érdemes előbb kivenni a fagyasztóból), hozzáadjuk a sót és a petrezselyemzöld felét, majd felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és megpároljuk, ha megpuhult a borsó, akkor zsírjára pirítjuk és meghintjük a zabpehelyliszttel (vagy finomra darált zabpehellyel). Néhányszor átkeverjük és felöntjük a tejjel, majd hígítjuk 2 dl vízzel és besűrítjük, lehet ez akár több is. A végén hozzákeverjük a maradék petrezselyemzöldet, illetve ízesítjük kicsit cukorral.

Azok számára, akik nem tudják darabosan elfogyasztani egy kitűnő főzelékpüré is egyben, a leturmixolt átpasszírozott verzió. Ebben az esetben további hígítást igényel.

Sütőben sült fasírt, zellerrel és sárgarépával (3-4 adag)

- 200 g darált 10 %- os zsírtartalmú sertéshús

- 100 g zellergumó, reszelve

- 150 g sárgarépa, reszelve

- 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

- 1 kisebb méretű vöröshagyma, apróra vágva

- só, bors, szárított majoránna (ízlés szerint és/vagy egyéb fűszerezés)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat összekeverjük, és ízlés szerint ízesítjük. Fontos, hogy a vöröshagymát apróra vágva, a fokhagymát fokhagyma nyomón préseljük át. Összekeverés után állni hagyjuk 10 percre, majd lapos korongokat formálunk belőlük és sütőpapírra helyezzük őket. Körülbelül 1 óra sütést igényel, 180 fokon. Az utolsó 10 percben érdemes megfordítani és a végén néhány percet pirítani. Nem szükséges semmilyen zsiradék hozzáadása a sütéshez! Jó étvágyat!

 

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/

ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/

ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/

ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zugloi_efi

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/

ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/

ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/

ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo