( ! ) Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /srv/code/zefi/yapf/yapf_helper.php on line 23 | ||||
---|---|---|---|---|
Call Stack | ||||
# | Time | Memory | Function | Location |
1 | 0.0001 | 361016 | {main}( ) | .../index.php:0 |
2 | 0.0001 | 361288 | include( '/srv/code/zefi/page_components/page.php ) | .../index.php:3 |
3 | 0.0033 | 364592 | include( '/srv/code/zefi/page_components/page_html.php ) | .../page.php:5 |
4 | 0.0034 | 364824 | include( '/srv/code/zefi/page_components/page_htmlbody.php ) | .../page_html.php:7 |
5 | 0.0036 | 365880 | include( '/srv/code/zefi/page_components/page_htmlcontent.php ) | .../page_htmlbody.php:8 |
6 | 0.0038 | 366216 | include( '/srv/code/zefi/pages/hirek.php ) | .../page_htmlcontent.php:3 |
7 | 0.0038 | 366216 | yapf_helper::db_secure( $var = 'Zoldborsofozelek_sutoben_sult_zoldseges_fasirttal' ) | .../hirek.php:4 |
2021.02.25.
Fogadják szerettel mai recept videónkat, amivel többek között a napi folyadékbevitelt is tudják támogatni. Gondolok itt az idős korosztályra, ahol sokszor sérül az ideális folyadékbevitel napi mennyisége!
Zöldborsófőzelék zabliszttel (2 adag):
- 400g zöldborsó
- 1 evőkanál sütő olívaolaj
- 1 dl tej
- 10-15g zabpehelyliszt
- só, 1 csomag petrezselyemzöld
- igény szerint egy csapott evőkanál cukor vagy édesítőszer (figyelembe véve az édesítő erejét)
Elkészítés:
Az olajon átfuttatjuk a zöldborsót (mirelit, akkor érdemes előbb kivenni a fagyasztóból), hozzáadjuk a sót és a petrezselyemzöld felét, majd felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és megpároljuk, ha megpuhult a borsó, akkor zsírjára pirítjuk és meghintjük a zabpehelyliszttel (vagy finomra darált zabpehellyel). Néhányszor átkeverjük és felöntjük a tejjel, majd hígítjuk 2 dl vízzel és besűrítjük, lehet ez akár több is. A végén hozzákeverjük a maradék petrezselyemzöldet, illetve ízesítjük kicsit cukorral.
Azok számára, akik nem tudják darabosan elfogyasztani egy kitűnő főzelékpüré is egyben, a leturmixolt átpasszírozott verzió. Ebben az esetben további hígítást igényel.
Sütőben sült fasírt, zellerrel és sárgarépával (3-4 adag)
- 200 g darált 10 %- os zsírtartalmú sertéshús
- 100 g zellergumó, reszelve
- 150 g sárgarépa, reszelve
- 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 kisebb méretű vöröshagyma, apróra vágva
- só, bors, szárított majoránna (ízlés szerint és/vagy egyéb fűszerezés)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat összekeverjük, és ízlés szerint ízesítjük. Fontos, hogy a vöröshagymát apróra vágva, a fokhagymát fokhagyma nyomón préseljük át. Összekeverés után állni hagyjuk 10 percre, majd lapos korongokat formálunk belőlük és sütőpapírra helyezzük őket. Körülbelül 1 óra sütést igényel, 180 fokon. Az utolsó 10 percben érdemes megfordítani és a végén néhány percet pirítani. Nem szükséges semmilyen zsiradék hozzáadása a sütéshez! Jó étvágyat!
Kövess minket facebookon és instagramon is:
ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zugloi_efi
Kövess minket facebookon és instagramon is:
ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/
ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/
ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/
ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo