Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu
Ügyfélfogadás
H-Cs: 10:00-16:00
P: nincs
Hermina úti Rendelőintézet
1146 Budapest, Hermina út 7. I/64.
tel: 469 3895 | zefi@zesz.hu

( ! ) Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /srv/code/zefi/yapf/yapf_helper.php on line 23
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0000360888{main}( ).../index.php:0
20.0000361160include( '/srv/code/zefi/page_components/page.php ).../index.php:3
30.0006364464include( '/srv/code/zefi/page_components/page_html.php ).../page.php:5
40.0006364696include( '/srv/code/zefi/page_components/page_htmlbody.php ).../page_html.php:7
50.0006365752include( '/srv/code/zefi/page_components/page_htmlcontent.php ).../page_htmlbody.php:8
60.0007366088include( '/srv/code/zefi/pages/hirek.php ).../page_htmlcontent.php:3
70.0007366088yapf_helper::db_secure( $var = 'Zoldfuszeres_turokremmel_toltott_gombafejek' ).../hirek.php:4

Zöldfűszeres túrókrémmel töltött gombafejek

2021.02.11.

Zöldfűszeres túrókrémmel töltött gombafejek (2 adag):

- 10 db gombafej (szárai mehetnek gombakrémnek vagy zöldségalaplé készítéséhez)

- 125g sovány túró

- 2 evőkanál joghurt

- 40 g gouda sajt

- só, bors, szárított metélőhagyma (ízlés szerint és/vagy egyéb fűszerezés)

- 130 g bulgur(kétszeres mennyiségű vízben kell főzni)

- 200 g fagyasztott zöldség (esetemben 30g zöldborsó, 170g brokkoli)

- só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A mirelit zöldségeket felteszem főni annyi vízben amennyi éppen ellepi (esetemben megegyezett a bulgur kétszeresének megfelelő mennyiséggel), sózom és 5 percig főzöm. Ezután a főzővizet nem öntöm ki, hanem a bulgurhoz adom (sózom, ha a zöldégnél nem sóztam, vagy ha kevésnek bizonyult). Ezzel megőrizve a zöldségből kioldódó ásványi anyag tartalmat. A bulgurt körülbelül 5 percig közepes lángon főzöm, és utána egy konyharuhával letakarva félreteszem. Eközben a túrókrémet kikeverem a joghurttal és a fűszerekkel. A gombafejeimet sütőpapírra helyezem és megtöltöm a fűszeres túrókrémmel, végül megszórom reszelt sajttal. A sütőben 200 fokon 20 percig sütöm a gombát, majd a végén néhány percet pirítom.

A bulgur időközben a gőzben teljesen megpuhult, összekeverhető a zöldségekkel. Jó étvágyat!

 

 

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/

ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/

ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/

ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zugloi_efi

Kövess minket facebookon és instagramon is:

ZEFI oldal: https://www.facebook.com/zefizuglo/

ZEFI - testünk egészsége https://www.facebook.com/groups/833371893831756/

ZEFI mentális immunerősítés csoportja https://www.facebook.com/groups/819125255243069/

ZEFI instagram: https://www.instagram.com/zefizuglo